Golden milk
Under hösten och vintern så är en av mina favoritdrycker golden milk. Jag tycker om när den är ganska mild i smaken av gurkmeja, blir det för mycket så blir det verkligen för mycket. Men smaken är som baken så prova dig fram och se vad du gillar. Du vet att gurkmeja innehåller den aktiva substansen curcumin va? Supernyttigt! Läs gärna mer i vårt blogginlägg: Hur curcumin tar Cellexir till en ny nivå. Kolla även in mina andra recept som passar vintern och julen:
- Grönkålssallad med granatäpple och fänkål
- Kokostoppar med saffran
- Saffransgröt
Har du inte tid och ork att göra en golden pasta innan så går det bra att blanda samtliga ingredienser i kastrullen direkt men börja försiktigt med gurkmejan så det inte blir för mycket! :)
Ingredienser
3 dl havremjölk
1,5 – 2 tsk golden pasta
1 krm kardemumma
2-3 krm kanel
0,5 tsk honung
en klick kokosolja
Golden pasta
0,5 dl torkad gurkmeja
1,5 msk torkad ingefära
1,5 dl vatten
två nypor svartpeppar
Gör såhär
1. Vispa ihop ingredienserna till golden pastan i en kastrull och låt skjuda under omrörning på låg temperatur i ca 5-7 min. Häll upp pastan i en glasburk med lock och förvara i kylen.
2. Värm upp havremjölk i en kastrull och tillsätt goldenpasta, låt det bli varmt i lugn och ro och det får gärna skjuda någon minut innan du tillsätter honung och de andra kryddorna. Smaka av, kan hända att du vill ha mer golden pasta än jag skrivit i receptet.
3. Häll upp i en kopp eller ett glas.