Sallad med svartkål, pumpafrön och gojibär
Hej! Ett tips för att underlätta vardagspusslet är att göra sallad som räcker i några dagar. Ungefär såhär brukar mina vardagssallader se ut, jag brukar undvika att tillsätta olja/dressing och frukt om jag gör mycket sallad då det lätt blir lite slemmigt. Bättre att ha det på sidan och tillsätta vid servering eller direkt i matlådan man ska ha med sig till jobbet.
Receptet nedan är för ca 4 port.
Ingredienser
6-8 blad svartkål
0,5 zucchini
ca 4 blad romansallad
1 dl pumpafrön
0,5 gurka
1 morot
2 dl kikärtor
1 dl gojibär
saften från 0,5 citron
salt och svartpeppar efter smak
olivolja efter smak
Gör såhär
1. Skär svartkålen i mindre bitar, dela och skär även romansalladen i mindre bitar men behåll dem gärna lite på längden så skär längst med bladen.
2. Torrosta pumpafröna i stekpannan.
3. Ta en grönssakssvarv och gör snoddar av zucchinin, har du ingen grönsakssvarv så kan du ta en skalar och skala strimlor av den istället.
4. Skala strimlor av moroten.
5. Skär gurkan med en osthyvel på längden.
6. Tillsätt samtliga ingredienser i en bunke och blanda om.
7. Krydda med salt och peppar och pressa över lime samt ringla över olivolja.
8. Klart att servera!